Anne Koskelainen @rasannespoodles

Olen Koskelaisen Anne Akaan Viialasta. Kasvatan pienimuotoisesti toyvillakoiria kennelnimellä Rasanne’s. Koirani elävät tavallista arkea omakotitalossa ja harrastavat aktiivisesti agilityä ja koiranäyttelyitä.

Koirat ovat luotettavia ja täysillä mukana olevia kumppaneita arjessa, harrastukavereita. Koirat ovat tuoneet elämääni paljon iloa ja uusia tärkeitä ystäviä. Sekä tottakai myös huolta ja surua. Voittopuolella kuitenkin ollaan ja väitän saavani koirista ja harrastamisesta jaksamista arkeen. Kasvattajana olen alkutaipaleella, mutta uudet sukupolvet ja jalostus antaa paljon.

Profivetiin tutustuin, kun ensimmäiselle koiralleni yli kymmenen vuotta sitten piti löytää lääkäri. Valitsin lähimmän. Sain hyvää palvelua ja oikean diagnoosin ei niin tavalliseen ongelmaan. Ammattitaito vakuutti.

Esimekki yhteistyöstämme: Agilitykoirani oireili silloin tällöin oikeaa etujalkaansa. Vingahti ja nosti jalan pois käytöstä. Hieroja ja kraniosakraaliterapeutti eivät auttaneet, joten seuraava osoite oli lääkäri. Itse en myöskään osannut paikallistaa ongelmaa mihinkään tiettyyn tilanteeseen, eikä kopeloimalla löytynyt mitään arkaa paikkaa. Eläinlääkärin pöydällä koira oli oma touhukas itsensä, eikä aristanut mitään kohtaa. Juteltiin, ihmeteltiin ja käytiin läpi tilanteita missä oire oli ilmentynyt. Viimein yhdessä päätimme että koira nukutetaan, rentona saamme siitä aivan eri käsityksen kuin hereillä ollessa. Tätä ennen koko koiran etupää oli kuvattu ja mitään vikaa ei vaan löytynyt. Koira rauhoitettiin ja sitten alkoi salapoliisityö. Jossain vaiheessa kiinnitimme huomiota villakoiran ohentuneeseen niskatukkaan, minulla kaikki koirat ovat aina näyttelytrimmissä. Kurkkaus suuhun ja mitä ihmettä tuolla oli: luksoitunut kieliluu ja tulehdus nielussa. Hoito ja seuranta, pään tietty asento aiheutti kipua, ja oire oli auts ja jalan nosto. Tämän jälkeen terveenä tämä koira valioitui agilityssa seuraavana vuonna ja sen jälkeen keräili vielä muutaman veteraanitittelin, mm. Euroopan veteraanivoittaja. Mummo on edelleen kisakunnossa.

Yhteistyö Profivetin kanssa on helppoa, minut ja koirani tunnetaan, ja on mukava tulla aina uudelleen. Vuosien varrella on ollut pari aika harvinaistakin ongelmaa, diagnoosi on löydetty yhdessä. Arvostan sitä että omistajan mielipidettä ja havaintoja kuunnellaan sekä sitä että keskusteluyhteys lääkärin kanssa on avoin, puolin ja toisin. Arvostan palvelua, ammattitaitoa, suoruutta ja sitä että näkemys on yhteinen.

Anne Koskelainen @rasannespoodles

 

Seuraa Rasannespoodelseja Instagramissa