Meidän tarina

Valkeakosken Eläinsairaala Profivet aloitti toimintansa yhtenä ensimmäisistä Suomen yksityisistä eläinsairaaloista Valkeakosken Kärjenniemessä 2002. Ainutlaatuista on, että Profivetillä eläinlääketiede ja hevosurheilu jatkuu jo useammassa sukupolvessa.

Kaiken aloitti aikoinaan Inna Ilivitzky, joka valmistui Helsingin eläinlääketieteellisestä korkeakoulusta 1972 ja samana vuonna syntyi perheen esikoinen Sari. Tuohon aikaan ei äitiyslomia ollut ja niinpä Sari imi eläinlääketiedettä kirjaimellisesti äidin maidossa. Sari pääsi suoraan synnytyslaitokselta Hautjärven klinikalle, jossa Inna äiti viimeisteli opintojaan.

Ensimmäinen oma vastaanotto perustettiin Tampereen Koivistonkylään omakotitalon alakerran autotalliin 1973 ja Valkeakosken kunnan eläinlääkärinä Inna aloitti 1974.

Toiminnan hiljalleen kasvaessa perustettiin ensimmäinen useamman eläinlääkärin eläinlääkäriasema Tassukkaat Valkeakoskelle 1985.

Innan monikirjoisen ja -kansallisen eläinlääkärin uran aikana melkein kaikki mitä eläinlääkärin tutkinto mahdollistaa tuli tehtyä ja nähtyä.

Sari pääsi seuraamaan ja osallistumaan eläinlääketieteeseen aitiopaikalta. Eläinlääketieteen opiskelu ja hevosurheilu -ura niin kotimassa kuin ulkomailla mahdollisti opiskelun ja työskentelyn erilaisissa eläinsairaaloissa ja yliopistoissa. Näkemä ja kokema kasvatti ajatuksen eläinsairaalatoiminnasta saman katon alla niin pieneläimille kuin hevosillekin.

Eläinlääkäriksi Sari valmistui vuonna 1999 ja hänen visioimansa Valkeakosken Eläinsairaala Profivet aloitti toimintansa yhtenä ensimmäisistä Suomen yksityisistä eläinsairaaloista Kärjenniemessä 2002.

Jo parin vuoden päästä uusi eläinsairaala ja etenkin hevoset vetivät mukaansa vasta 11-vuotiaan naapurin tytön Erikan, josta tuli nopeasti osa eläinsairaalan tiimiä. Eläinlääketieteen imu ja rakkaus eläimiin eivät kadonneet iän myötä, vaan Erika jäi sille tielle ja valmistui eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta 2021.

Profivetit ydintiimi koostuukin ihmisistä, joita yhdistää vuosikymmenten ystävyys, yhdessä tekemisen kulttuuri sekä tinkimätön rakkaus eläimiin ja niiden hyvinvointiin.