Suorakorvauspalvelu

LähiTapiola

Kaikki LähiTapiolan asiakkaat voivat käyttää suorakorvauspalvelua klinikallamme! Tarvitset mukaasi LähiTapiolan asiakasnumerosi tai eläimen vakuutusnumeron (vanhat Tapiolan asiakkaat)

Suorakorvauspalvelun käyttö eläinlääkäriasemalla

 • Kerro, että olet Pohjantähden asiakas ja ilmoita vakuutusnumerosi.
 • Kuvaile eläimen tapaturma tai sairauden oireet ja vastaa sinulle esitettyihin tarkentaviin kysymyksiin.
 • Sinun ei tarvitse tehdä erikseen vahinkoilmoitusta, vaan eläinlääkäriasema toimittaa tiedot sähköisesti Pohjantähteen.
 • Maksamme korvauksen suoraan eläinlääkäriasemalle, jos korvattavuus on selvä. Muussa tapauksessa maksat hoitokulut itse. Tarvittaessa teemme sinulle lisäselvityspyynnön.

Näin palvelu toimii

Kun asioit eläinlääkäriasemalla ma–pe klo 9–16

 • Ilmoitamme vakuutuksesta korvattavan summan eläinlääkäriasemalle sinun vielä siellä asioidessasi.
 • Maksat eläinlääkäriasemalle hoitokulut vain siltä osin, kun niitä ei korvata vakuutuksestasi (esim. omavastuuosuuden).

Suorakorvauksen avulla vahinkoilmoitus ja vahingon korvaus hoidetaan suoraan eläinklinikalla. Sinun ei tarvitse odottaa korvausta vaan maksat suoraan vain omavastuun ja mahdollisen vakuutuksen ylittävän summan ja Agria maksaa vakuutuksen kattaman summan suoraan eläinklinikalle.

Miten suorakorvaus toimii?
Suorakorvaus tarkoittaa, että Agria maksaa korvattavan summan suoraan eläinklinikalle. Sinun ei siis tarvitse maksaa koko laskua ja sitten hakea korvausta Agrialta vaan maksat eläinklinikalle vain omavastuun ja sen summan, jota vakuutus ei kata. Sinun ei myöskään tarvitse tehdä korvaushakemusta vaan eläinklinikka lähettää Agrialle korvaushakemuksen.

Toimi näin
Ilmoita eläinklinikalla, että haluat suorakorvauksen ja anna koko vakuutusnumerosi (muodossa 80xxxxx-x-x).
Hoidon jälkeen eläinklinikka ottaa yhteyttä Agriaan ja me laskemme kuinka paljon vakuutus korvaa ja kuinka paljon jää asiakkaan maksettavaksi, muun muassa omavastuu. Agria maksaa korvattavan summan suoraan eläinklinikalle.

Milloin emme voi tarjota suorakorvausta
Agrialla on aina oikeus päättää sovelletaanko yksittäisessä asiassa suorakorvausta. Agrialla ja eläinklinikalla on oikeus olla tarjoamatta tai suorittamatta suorakorvausta seuraavista syistä:

 • Kellonaika – suorakorvauspalvelu on avoinna arkisin klo 09-16:30
 • Maksamaton vakuutus
 • Ehtojen vaatima pentutarkastus, eläinlääkärintarkastus tai vakuutushistoria puuttuu
 • Korvauspäätös vaatii lisäselvitystä (esimerkiksi sairauden/vamman alkamisajankohta, hoitohistoria)
 • Järjestelmätekniset syyt
 • CT-tutkimuksen korvaaminen edellyttää aina Agrian ennakkopäätöksen ja että kuvat on lausunut eläinradiologian diplomaatti tai vastaavan koulutuksen omaava henkilö.

Jos suorakorvausta ei voida suorittaa, voimme kuitenkin tehdä vahingonkorvauksen suorakorvaushakemuksessa lähetettyjen tietojen perusteella. Olemme tässä tapauksessa aina yhteydessä asiakkaaseen.

Suorakorvauspalvelun ollessa suljettu, voi eläinlääkäriasema lähettää käynnin tiedot Agrialle suoraan. Asiakkaan ei silloin tarvitse itse tehdä vahinkoilmoitusta vaan se tulee suoraan klinikalta. Tällöin asiakas maksaa käynnin normaalisti ja mahdollinen korvaus toimitetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille. Vahinko käsitellään normaalisti korvauspalvelun aukioloaikoina.