Siittola

Eläinsairaalan yhteydessä toimii siittola, jossa tammasi saa yksilöllistä hoitoa koko astutuksen ajan.

Asiantunteva henkilökuntamme huolehtii hevosten päivittäisestä hoidosta ja hyvinvoinnista, ja eläinlääkärit ovat paikalla päivittäin.

Tallin ympäristössä sijaitsevilla tilavilla laitumilla sekä hiekkapohjaisissa tarhoissamme tammat saavat ulkoilla päivittäin mahdollisimman paljon.

Siemennämme sekä tuore- että pakastespermalla. Vastaanotamme spermaa niin kotimaasta kuin ulkomailta. Pystymme varastoimaan pakastespermaa.

Eläinsairaalamme sijainti on keskeinen sekä maantieteellisesti että kulkuyhteyksien kannalta. Yhteys Pirkkalan lentokentälle, Matkahuoltoon ja mm. Helsingin, Turun ja Tampereen suuntaan on hyvä.

Varsojen sairaalahoito

Tamman synnytys ja varsan ensimmäiset hetket eivät aina suju ongelmitta. Ongelmien myötä kiireellisen hoidon tarve on lähes aina välttämätöntä.

Vasta-aineiden puutos on yksi yleisimmistä syistä varsojen sairaalahoitoon. Varsan verestä voi tehdä vasta-ainetestin vuorokauden iässä. Jos varsan veressä ei ole vasta-aineita, täytyy varsalle tehdä plasmansiirto ja aloittaa lääkitykset suonensisäisesti.

Meillä on valmiudet varsan sairaalahoitoon, plasman antoon ja verensiirtoon ammattitaitoisen henkilökunnan suorittamana.

Berglands

Tutustu kasvattajatoimintaamme

Tavoitteena laadukkaita, kapasiteetikkaita urheiluhevosia esteratsastuksen suuriin luokkiin. Kuva © Heidi Lammi.

Tutustu tästä