Ortopedia

Yleisiä ortopedisiä vaivoja ovat eläimillä erilaiset ontumat, murtumat sekä kasvuhäiriöt. Meiltä saat kattavat ja asiantuntevat ortopediset palvelut kaikkiin tilanteisiin. Eläinlääkärimme ovat hankkineet ortopedisen kirurgian jatkokoulutusta sekä Suomessa että ulkomailla. Vastaanotolla käytössämme on kattava välineistö luu- ja nivelkirurgiaa varten.

Murtumahoidoissa käytämme uusimpia menetelmiä ja seuraamme tiiviisti alan kehitystä. Otamme potilaita vastaan myös lähetteellä.

Ortopedia pieneläimille

Tyypillinen ortopedinen potilas on ontuva eläin. Ontuma voi olla akuuttia tai kroonisempaa, lievää tai voimakasta. Ontuvan eläimen tutkimuksiin kuuluu yleistutkimus, ortopedinen tutkimus (liikkeen arviointi sekä rangan, lihaksiston ja raajojen palpaatio) ja usein myös suppea neurologinen tutkimus sekä näiden perusteella tarvittavat jatkotutkimukset kuten röntgenkuvaus.

 

Ortopedinen kirurgia

Tyypillisimpiä ortopedisia toimenpiteitä ovat mm. luunmurtumien korjaukset ja nivelleikkaukset (polvien ristisideleikkaus, patellaluksaatioleikkaukset) luiden ja nivelten kasvuhäiriöiden korjausleikkaukset ja amputoinnit.Luunmurtumien korjaukseen meillä on käytössä monipuolinen välineistö sekä siirreltävä röntgenlaite, joka mahdollistaa potilaan kuvantamisen tarvittaessa leikkauksen aikana.Polven ristisideleikkaukset voidaan suorittaa usealla tekniikalla, riippuen esimerkiksi potilaan koosta ja käyttötarkoituksesta. Meillä tällä hetkellä käytössä mm. lateraalisutura sekä tight rope tekniikat.

Ortopedia hevosille

Yleisin syy hevosen klinikalle tulemiseen on ortopedinen ongelma, esimerkiksi ontuminen tai liikkumisen epäpuhtaus. Ontumatutkimukseen kuuluu tapauskohtaisesti muun muassa kliininen tutkimus, juoksutus, taivutuskokeet, tarvittaessa ratsastus kentällä, mahdollisesti puudutukset ja röntgen-/ultraäänitutkimukset.

Meiltä löytyy kylmäpolttolaitteet liikaluiden polttoon.

Veriplasmahoitona meillä on käytössä ACP-tuote, jota voidaan käyttää niin nivel- kuin jännevaurioiden hoitoon.