Hammashoito

Hammashuolto on tärkeä osa lemmikin ja kotieläinten hyvinvointia. Meillä Profivetillä voimme hoitaa niin isommat kuin pienemmätkin hammaspotilaat turvallisesti ja asiantuntevasti.

Pieneläinten hammashoito

Lemmikin hampaiden kunnolla on suuri merkitys eläimen hyvinvoinnin kannalta. Hoitamattomat hampaat aiheuttavat potilaalle usein kipua sekä suun alueen tulehduksia. Säännölliset hammastarkastukset nukutuksessa auttavat havaitsemaan ongelmat ajoissa.Meillä Profivetissa hoidamme hammaskivenpoiston, suun tarkastuksen, röntgenkuvauksen sekä tarvittavat hoitotoimenpiteet nykyaikaisesti ja turvallisesti uudella hammasosastollamme. Teemme myös perustason hammashoitoa jyrsijöille.

Lue lisää lemmikkien hammashoitopalveluista tästä.

Hevosten hammashuolto

Hevosen hampaat tulee tarkastaa vähintään vuosittain tai useammin, mikäli ongelmia ilmenee. Hammasongelmien oireita ovat esimerkiksi syömiseen tai kuolaimeen liittyvät ongelmat sekä laihtuminen, suu saattaa myös haista pahalle. Hevosilla esiintyviä hammasongelmia ovat mm. diastemat eli raot hampaiden välissä, karies eli hampaiden reikiintyminen sekä hammasmurtumat. Myös purentavirheet ovat hevosilla melko yleisiä ja niiden hoitaminen ajoissa ennaltaehkäisee vakavampien ongelmien syntymistä.

Lue lisää hevosten hammashuollosta tästä.